Over ons

Maak kennis met ons! 

fp-berlin.png

Een 100+ jaar oude geschiedenis

FP-Ruys bestaat al sinds 1904 en levert frankeermachines en andere postverwerkingsmachines sinds 1923, een geschiedenis van ruim 110 jaar.

Wij bedienen in Nederland ruim 10.000 klanten en hebben een landelijk netwerk van service monteurs. Wij zijn dus altijd dicht bij u in de buurt. FP-Ruys Nederland is gevestigd in Zoetermeer.

FP-Ruys maakt deel uit van de FP Groep. FP is beursgenoteerd en wereldwijd actief in meer dan 50 landen. Op grond van meer dan 95 jaar ervaring, beschikt FP over unieke kennis. Wat frankeersystemen betreft is FP wereldwijd één van de belangrijkste spelers en daarnaast expert op het gebied van veilige digitale communicatie processen voor mail en zakelijk communicatie. Zo houden wij ons bezig met het optimaliseren en verbeteren van processen.


FP-Ruys staat midden in de maatschappij

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het om het vinden van een balans tussen people, planet en profit. Voor de mensen van FP-Ruys is dit een belangrijk onderwerp. Zowel formeel als informeel wordt er regelmatig over deze thema's gesproken. Wat we doen:

  • CO2 neutrale postbezorging
  • Groene stroom
  • Grondstofvriendelijke verwerking oude machines (cradle to cradle). Het afval van FP-Ruys wordt gescheiden afgevoerd en we gebruiken voor het schoonmaken van onze machines een speciale bio spoelbak.
  • Omschakeling van rode naar blauwe inkt voor frankeermachines. Blauwe inkt is minder milieubelastend, omdat het geen fluorescerende bestanddelen bevat.
fprecycle.png
StibatPartner-NL.png

Raad van bestuur

Carsten-Lind_2.jpg

Carsten Lind

CEO

Geboren in 1965, M.Sc, Ba en EMBA van Kellogg-WHU. 

Carsten Lind heeft langdurige ervaring in techbedrijven: hij was 13 jaar lang regionaal CEO bij internationale IT & consultingbedrijven als CSC en Fujitsu en bij Asterion (voorheen Pitney Bowes), een leverancier van e-mailcommunicatie en Business Process Outsourcing (BPO). Voordat hij bij FP in dienst trad als het nieuwste lid van de Raad van Bestuur, was hij Managing Partner bij Bavaria Industries Group AG, een in München gevestigde investeringsmaatschappij, waar hij als actief voorzitter voor portfoliobedrijven fungeerde en onder meer verantwoordelijk was voor M&A-activiteiten. Carsten Lind is op 1 juni 2020 als nieuw lid van de raad van bestuur toegetreden tot FP; hij is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.

Martin_Geisel_01.jpg

Martin Geisel

CFO

Geboren in 1960. Diploma: bedrijfskunde. 

Martin Geisel heeft meer dan 30 jaar ervaring in de financiële sector. Van 2009 tot 2020 was Martin Geisel de CFO van ISS Facility Services Holding GmbH. Tegelijkertijd bekleedde hij van 2017 tot 2020 de functie van CEO bij haar dochteronderneming, ISS Communication Services GmbH. De ISS Group is een beursgenoteerde dienstverlenende onderneming met hoofdzetel in Denemarken en toonaangevend op het gebied van werkplekbeleving en facility management met meer dan 12.000 medewerkers. Van 1997 tot 2009 werkte Martin Geisel voor Danaher Corporation, een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf, en was hij chief finance officer van Leica Microsystems, Hach-Lange, en Fluke. Martin Geisel heeft vele jaren ervaring op het gebied van treasury, M&A en investment banking en is sinds 11 januari 2021 CFO van de FP Group. Hij is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.