Over ons

Maak kennis met ons! 

fp-berlin.png

Een 100+ jaar oude geschiedenis

FP-Ruys bestaat al sinds 1904 en levert frankeermachines en andere postverwerkingsmachines sinds 1923, een geschiedenis van ruim 110 jaar.

Wij bedienen in Nederland ruim 10.000 klanten en hebben een landelijk netwerk van service monteurs. Wij zijn dus altijd dicht bij u in de buurt. FP-Ruys Nederland is gevestigd in Zoetermeer.

FP-Ruys maakt deel uit van de FP Groep. FP is beursgenoteerd en wereldwijd actief in meer dan 50 landen. Op grond van meer dan 95 jaar ervaring, beschikt FP over unieke kennis. Wat frankeersystemen betreft is FP wereldwijd één van de belangrijkste spelers en daarnaast expert op het gebied van veilige digitale communicatie processen voor mail en zakelijk communicatie. Zo houden wij ons bezig met het optimaliseren en verbeteren van processen.


FP-Ruys staat midden in de maatschappij

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het om het vinden van een balans tussen people, planet en profit. Voor de mensen van FP-Ruys is dit een belangrijk onderwerp. Zowel formeel als informeel wordt er regelmatig over deze thema's gesproken. Wat we doen:

  • CO2 neutrale postbezorging
  • Groene stroom
  • Grondstofvriendelijke verwerking oude machines (cradle to cradle). Het afval van FP-Ruys wordt gescheiden afgevoerd en we gebruiken voor het schoonmaken van onze machines een speciale bio spoelbak.
  • Omschakeling van rode naar blauwe inkt voor frankeermachines. Blauwe inkt is minder milieubelastend, omdat het geen fluorescerende bestanddelen bevat.
fprecycle.png
StibatPartner-NL.png

Raad van bestuur

Patricius-de-gruyter-1024x683.jpg

Patricius de Gruyter

CSO

Patricius de Gruyter, geboren in 1965, is een ervaren verkoopexpert met meer dan 28 jaar professionele ervaring. Recentelijk werkte hij als zelfstandig management consultant met een focus op B2B sales en marketing. Daarvoor bekleedde hij een leidinggevende functie als Managing Director bij Computacenter AG, een toonaangevende leverancier van IT-diensten, en daarna ook als directeur B2B Sales bij Kabel. 

Rudiger-andreas-Gunther.png

Rüdiger Andreas Günther,

CEO & CFO

Geboren in 1958. Na zijn bank- en bedrijfskundige opleiding aan de universiteiten van Göttingen en North Carolina aan Chapel Hill / USA begon Günther zijn carrière in 1985 bij de huidige Bank of America in Chicago / USA. Met de opgedane ervaring nam hij de leiding van de financiële afdeling van Metro AG over en begon hij met de uitbreiding van de onderneming van de groothandel naar de detailhandel. In 1993 verhuisde hij naar de Claas KGaA. Gedurende zijn 13 jaar als CFO en CEO ontwikkelde Claas zich van een klein/middelgroot machinebouwkundig bedrijf tot Europa's grootste fabrikant van landbouwmachines met een omzet van vele miljarden en een wereldwijde aanwezigheid.

Na bestuursfuncties bij Infineon en Arcandor kwam Günther in 2012 in dienst bij Jenoptik AG en veranderde de organisatie in een toonaangevend internationaal hightech bedrijf met een overeenkomstige ontwikkeling van de aandelenkoers. 

Sven-meise.png

Sven Meise,

CDO

Sven Meise, geboren in 1971, heeft een diploma in Business Administration (BA), gespecialiseerd in Business Computer Science. Hij heeft vele jaren ervaring in Output Management, Informatie Technologie en Software oplossingen. Na zijn afstuderen begon hij te werken in nationale en internationale functies bij IBM Duitsland. Onlangs was hij verantwoordelijk voor Professional Services, Information Technology en Group Program Management bij TA Triumph-Adler GmbH, een dochteronderneming van Kyocera Corporation.