Partijenpost Gemengd met de Frankeermachine


Het is nu ook mogelijk om op uw NetSet™2 frankeermachine post te frankeren als Partijenpost Gemengd. Hiermee zijn de mogelijkheden van uw frankeermachine nog verder uitgebreid van brief tot pakket, van 1 stuk tot partijenpost, van 24 uur tot maximaal 72 uur overkomstduur.

Op dagen dat u meer post heeft kunt u deze frankeren met de extra voordelige tarieven van Partijenpost en Basic-service. Voor dagen met minder post, blijft het voordelige frankeermachinetarief van toepassing. Bovendien zijn de internationale tarieven lager en kunt u ook Pakketten, Aangetekend en Brievenbuspakjes frankeren met de frankeermachine.

Met deze nieuwe mogelijkheden kunt u de kosten onder controle houden en maximaal gebruik maken van alle voordelen en kortingen die PostNL de zakelijke postverzender biedt. U heeft de keuze uit verschillende servicekaders met een uiterlijke overkomstduur van 72 uur.

Download onze speciale whitepaper over Partijenpost Gemengd met de Frankeermachine (pdf)

Blauwe frankeerafdruk met2D-code

U herkent een NetSet2 frankeermachine aan de blauwe frankeerafdruk met2D-code

FP-Ruys - uw frankeer en couverteer specialist
Tarieven Partijenpost Gemengd PostNL FP-Ruys

Wat kost Partijenpost Gemengd?

Bij Partijenpost Gemengd wordt het tarief bepaald door het aantal stuks, het gemiddelde gewicht per stuk en de gewenste overkomstduur. U berekent het gemiddelde gewicht door het totale gewicht van alle brieven te delen door het totale aantal stuks. Er geldt een minimum bedrag van € 17,50 voor de gehele partij.

Voorbeeld: U heeft een stapel van 50 brieven. Iedere brief heeft een ander gewicht, maar het totale gewicht van deze stapel is 950 gram. Het gemiddelde gewicht per brief is 950 /50 = 19 gram.

Op de frankeermachine kiest u de gewenste overkomstduur en geeft het gemiddelde gewicht in. De frankeermachine stelt automatisch het juiste tarief in.

FP-Ruys - uw frankeer en couverteer specialist

Welke post voldoet aan Partijenpost Gemengd?

U hoeft de partij niet voor te melden in MijnPost. U kunt voor zowel Losse Post als Partijenpost zendingen versturen tot 2 kg. 

• Formaat: mag verschillen
• Verpakking: mag verschillen
• Inhoud: mag verschillen
• Uiterlijk: mag verschillen
• Gewicht: mag verschillen, max. 2 kg.
• Formaat: min. 140 x 90 mm, max.formaat: 380 x 265 x 32 mm
• Dikte: max 32 mm

Het minimum bedrag voor de gehele partij is € 17,50. Over Partijenpost Gemengd wordt 21% btw gefactureerd. Het tarief wordt bepaald door het aantal stuks en het gemiddelde gewicht per stuk van de partij.

Bekijk voor alle tarieven de tarievenkaart van PostNL.

FP-Ruys - uw frankeer en couverteer specialist

Hoe ziet de stempelafdruk eruit?

In de afdruk staat het juiste tarief dat wordt afgeboekt van het frankeertegoed op de frankeermachine. Aan de 3-letterige code is te zien welke overkomstduur u heeft gekozen: PBG (24U), BAS (48U) en BIC (72U).

Frankeerstempel Partijenpost Gemengd met BIC-code
FP-Ruys - uw frankeer en couverteer specialist

Hoe werkt de facturatie?

U ontvangt de factuur van PostNL, zoals u gewend bent, met een overzicht van verstuurde aantallen. Deze zijn al betaald via het frankeertegoed van de frankeermachine en worden dus niet meer in rekening gebracht. Op Partijenpost geldt echter een BTW-tarief van 21% wat nog wel in rekening wordt gebracht. Dit zult u op de factuur terug zien en u wordt geacht dit volgens de betaalafspraken te voldoen.

FP-Ruys - uw frankeer en couverteer specialist
Partijenpost Gemengd Servicekaders PostNL 2017 FP-Ruys

Wat zijn de servicekaders?

Met Partijenpost Gemengd heeft u de keuze tussen verschillende servicekaders qua overkomstduur: 24 uur, 48 uur of 72 uur. U vindt op de website van PostNL meer informatie over tarieven en voorwaarden.

Afhankelijk van de dag van aanleveren ontvangt u 48 of 72 Uur service.

FP-Ruys - uw frankeer en couverteer specialist

Wanneer kiest u voor Partijenpost Gemengd?

Afhankelijk van het aantal brieven, het gemiddelde gewicht en de gewenste overkomstduur kan Partijenpost Gemend een voordelige keuze zijn. Let op: over Partijenpost wordt 21% BTW berekend, welke u achteraf gefactureerd krijgt. Op de site van PostNL kunt u uitrekenen welke verzendwijze voor u het voordeligst is.

Tip

Wacht tot u alle post van de dag heeft verzameld voordat u bepaalt of u uw post als Partijenpost verstuurt of per stuk.

FP-Ruys - uw frankeer en couverteer specialist

Hoe kunt u Partijenpost Gemengd aanleveren?

• Bundel de partij:
- Stel handzame bundels samen: max. 10 cm dik en max. 3 kg zwaar.
- Bundel in vaste aantallen, bijvoorbeeld 25, 50 of 100 stuks.

• Stop de bundels in de sealbag of postzak. Sluit de sealbag met de plakstrip of de postzak met een gele tiewrap met barcode, zodat dat de post tijdens het vervoer niet uit de zak kan vallen. De gele sealbags of gele tiewraps kunnen kosteloos besteld worden in de post shop van bij PostNL.   

• U kunt de partij afgeven op een PostNL afgiftepunt.

Verpakking Partijenpost Gemengd_Sealbag Tiewrap PostNL

Partijenpost Gemengd verpakt u in een Sealbag of postzak met gele tiewrap. Deze kunt u kosteloos bestellen in mijnpostshop.nl.

FP-Ruys - uw frankeer en couverteer specialist

Interesse in een frankeermachine?

Bent u op zoek naar een eenvoudige, snelle, en goedkope afhandeling van uw post? Een frankeermachine biedt veel voordeel. Behalve een forse besparing op uw portokosten levert een frankeermachine ook gemak en snelheid.

Bij FP-Ruys kunt u zelf uw postverzender kiezen. Wij leveren frankeermachines met PostNL frankeertarieven en frankeermachines met Sandd frankeertarieven.

Vul uw gegevens in op deze pagina of bel ons op (088) 789 71 35, wij geven u graag advies over de meest geschikte postverzender in uw situatie.